Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-02@05:45:45 GMT

سقوط 38 درصدی خرید طلا در ایران

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۱۸۳۶۲

سقوط 38 درصدی خرید طلا در ایران

ساعت 24 - طبق تازه‌ترین گزارش فصلی شورای جهانی طلا، خرید طلا در ۹ ماه ابتدایی سال ۲۰۲۰ در ایران 14.6 تن بود که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته بیش از 38 درصد افت داشته و نسبت به دوران قبل از تحریم‌ها کمتر از نصف شده است.

  تقاضای طلا در ۹ ماه ابتدایی سال ۲۰۱۷، قبل از تحریم‌های آمریکا، بالای ۳۴ تن بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زیورآلات معمولا جنبه تزئینی دارد و افت خرید آن حاکی از افزایش فقر در کشور است؛ خصوصا اینکه ارزش پول ملی ایران نیز به شدت افت کرده و مردم در تلاش هستند دارایی‌های ریالی خود را به ارزهای خارجی تبدیل کنند یا اینکه در بازار سکه و شمش طلا سرمایه‌گذاری کنند.اتفاقا آمارهای شورای جهانی طلا نیز نشان از افزایش چشمگیر تقاضای سکه و شمش طلا در ایران دارد.

بر اساس گزارش جدید این نهاد بین‌المللی، ایرانی‌ها در ۹ ماه ابتدایی سال جاری میلادی بیش از ۲۸ تن سکه و شمش طلا خریداری کرده‌اند.خصوصا خرید سکه و شمش طلا توسط ایرانی‌ها در سه ماهه سوم ۲۰۲۰ که در آن ارزش ریال با شتاب بیشتری رو به سقوط نهاد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۲۴ درصد افزایش نشان می‌دهد.علت دیگر افزایش تقاضای شمش طلا و سکه در ایران طی سه ماهه سوم ۲۰۲۰ (تقریبا معادل تابستان)، رشد قیمت طلا در بازارهای جهانی است که در نیمه مردادماه رکورد دو هزار و ۴۱ دلار برای هر انس را شکست و نسبت به ابتدای سال جاری میلادی حدود ۳۵ درصد افزایش قیمت داشت.البته اکنون قیمت طلا نسبت به نیمه مرداد مقداری کاهش یافته و به زیر ۱۹۰۰ دلار رسیده، اما هنوز هم بسیار بالا است.رشد قیمت طلا در بازارهای جهانی انگیزه مضاعفی برای خرید آن توسط مردم ایران به امید افزایش هر چه بیشتر قیمت طلا و حفظ دارایی‌های ریالی بود.تقاضای شمش طلا و سکه در ایران طی ۹ ماه ابتدایی سال ۲۰۱۷، یعنی قبل از تحریم‌های آمریکا زیر ۱۴ تن، یعنی نصف دور مشابه امسال بود.

نوسانات بازار طلا و ارز

ابتدای سال جاری خورشیدی قیمت دلار در بازارهای آزاد ایران حدود ۱۶ هزار تومان بود و اوایل تابستان به ۲۵ هزار تومان نیز رسید، اما با تزریق چشمگیر ارز به بازار توسط بانک مرکزی برای مدت کوتاهی دوباره فروکش کرد و دوباره از نیمه تابستان اوج گرفت.هم‌اکنون قیمت دلار در بازارهای آزاد ایران بالای ۲۸ هزار تومان است و حتی دو هفته قبل به رکورد ۳۲ هزار تومان نیز رسید.بدین ترتیب نرخ دلار در بازارهای آزاد ایران در بالاترین حالت، نسبت به ابتدای سال جاری خورشیدی دو برابر شده بود، اما قیمت سکه بهار آزادی بسیار بیش‌تر از دلار افزایش قیمت داشت.ابتدای سال جاری قیمت سکه امامی ۴/ ۶ میلیون تومان بود، اما دو هفته پیش به ۱۶ میلیون تومان اوج گرفت و اکنون حدود ۱۴ میلیون تومان معامله می‌شود.علت رشد بیشتر قیمت سکه در مقایسه با دلار در این نکته است که قیمت طلا در بازارهای جهانی نیز چنانچه اشاره شد، افزایش یافته بود.بدین ترتیب، بسیاری از مردم برای جلوگیری از افت ارزش دارایی‌های ریالی خود رو به بازار شمش و طلا آوردند که بر خلاف جواهرات، اصولا بازاری برای سرمایه‌گذاری است.

نگاهی به وضعیت جهان

۲۰۲۰ سالی بسیار متمایز برای جامعه جهانی است. شیوع کرونا زندگی عادی را مختل کرده و جهان با رشد منفی سرسام‌آور مواجه است.قیمت نفت در بازارهای جهانی به شدت سقوط کرده و وضعیت بخش صنعت بحرانی است. بدین ترتیب، طبیعی است که سرمایه‌گذاران به بازار طلا رو آورند و تقاضا برای سرمایه‌گذاری در شمش و سکه در جهان افزایش یابد.آمارهای شورای جهانی طلا نشان می‌دهد که در سه ماهه سوم سال جاری میلادی تقاضای شمش و سکه طلا در جهان به ۲۲۲ تن رسیده که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۴۹ درصد افزایش نشان می‌دهد.چنین حجمی از افزایش تقاضا، بر قیمت‌های جهانی طلا نیز تاثیر خود را گذاشت و قیمت طلا اوج گرفت.اما وضعیت مردم فقیر و متوسط جامعه که اصولا تنها برای مراسم عروسی یا هدیه و تزئین، جواهرات می‌خرند و از طرفی نه انگیزه و نه توان سرمایه‌گذاری دارند، با بیکاری‌های گسترده حاصل از شیوع کرونا وخیم‌تر شده است.در ۹ ماه ابتدایی پارسال تقاضای جهانی طلا در جهان بیش از هزار و ۵۰۰ تن بود، اما در دور مشابه امسال به ۹۰۴ تن سقوط کرده است که این رقم طی یک دهه گذشته طبق آمارهای شورای جهانی طلا، بی‌سابقه است.

اوضاع در ایران

اوج‌گیری گسیل سرمایه‌ها در ایران به بازار سکه و شمش طلا، خصوصا در تابستان در حالی است که اتفاقا شاخص کل بازار بورس ایران نیز در نیمه همین فصل رکورد ۲ میلیون واحد را زد و بسیاری از مردم سرمایه‌های خود را راهی این بازار کرده بودند.شاخص کل بورس تهران در ابتدای سال جاری خورشیدی ۵۰۰ هزار واحد بود، اما در حالی که اقتصاد کشور با بحران و رشد منفی مواجه است، شاخص کل بورس طی شش ماه چهار برابر شد که چیزی شبیه معجره است.البته دولت ایران نیز در سال جاری برنامه‌ریزی کرده بود که فروش اموال و شرکت‌های دولتی را نسبت به پارسال ۱۰ برابر کند و بخش اعظم این دارایی‌ها در بورس عرضه شد. بسیاری از کارشناسان از دستکاری عمدی دولت در شاخص بازار بورس خبر داده بودند تا درآمد بیشتری نصیبش شود؛ اگرچه دولت منکر این موضوع شد.به هر تقدیر، نهایتا حباب بازار بورس هم شکست و از نیمه تابستان شاخص کل بورس تهران روند نزولی داشته و اکنون به حدود۳/ ۱ میلیون واحد سقوط کرده است.بدین ترتیب، انگیزه سرمایه‌گذاری در بورس نیز برای بسیاری از ایرانی‌ها از دست رفته و احتمالا شتاب تقاضا برای سکه و شمش در پاییز و فصول دیگر افزایش یابد.

دویچه وله

منبع: ساعت24

کلیدواژه: بازارهای جهانی ۹ ماه ابتدایی سال ۹ ماه ابتدایی شورای جهانی طلا ابتدای سال جاری سکه و شمش طلا سرمایه گذاری هزار تومان بدین ترتیب دارایی ها قیمت طلا شاخص کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۸۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت افزایش قیمت برنج ایرانی مشخص شد

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، سید علی طاهری اطاق‌سرا اظهار داشت: یکی از شرکت‌های بزرگ کشور برنج‌های در انبار مانده کشاورزان را در دو ماه گذشته خرید و این اتفاق به افزایش قیمت برنج ایرانی انجامید.

بیشتر بخوانید: قیمت جدید برنج اعلام شد

وی از افزایش قیمت برنج ایرانی خبر داد و گفت: اوایل اسفند سال گذشته قیمت برنج ایرانی سیر افزایشی پیدا کرد و به طور مثال قیمت نوع طارم آن به طور تدریجی ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان در هر کیلو نیز بالا رفت؛ این سیر افزایشی قیمت تا پس از تعطیلات عید و ۱۰ روز گذشته هم ادامه داشت، اما از حدود ۱۰ روز پیش تاکنون قیمت‌ها تثبیت شده و تغییری نداشته است.

وی افزود: در پی این افزایش قیمت برنج طارم از حدود ۶۰ هزار تومان به ۸۰ هزار تا ۹۰ هزار تومان در هر کیلو تغییر یافت البته این قیمتی است که از کشاورزی خرید می‌شود و برنج طارم بسته‌بندی شده که به دست مصرف‌کننده نهایی در سراسر کشور می‌رسد ۱۱۰ هزار تا ۱۲۰ هزار تومان در هر کیلو است.

طاهری ادامه داد: دلیل افزایش قیمت این است که یکی از شرکت‌های بزرگ کشور حجم زیاد برنجی که در سال گذشته به دلیل مازاد برنج در بازار در انبارها مانده بود را از کشاورزان خرید و در طول ۱۰ تا ۱۵ روز کاری هم پول برنج خریداری شده را پرداخت کرد، در نتیجه این افزایش تقاضا برای برنج قیمت آن چنان که شرح داده شد، افزایش یافت.

رییس اتحادیه برنج‌فروشان شهر بابل اظهار کرد: این شرکت در نشستی که با یکی از وزارتخانه‌ها داشت بر سر خرید برنج‌های انبار شده به توافق رسید و در ابتدای امر و اوایل اسفند برنج را با قیمت ۶۸ هزار تومان تا ۷۰ هزار تومان در هر کیلو از کشاورزان می‌خرید، اما هر قدر خرید این شرکت ادامه پیدا می‌کرد قیمت کشاورزان برای برنج بالاتر می‌رفت و تا ۹۵ هزار تومان در هر کیلو هم پیش رفت تا اینکه سرانجام خرید آن ۱۰ روز پیش متوقف شد.

وی خاطرنشان کرد: بیشتر خرید این شرکت از برنج‌کاران مازندرانی بود، اما از گیلانی‌ها هم خرید کرد.

گرانی برنج در پی افزایش نرخ دلار

طاهری افزایش نرخ ارز را هم بر افزایش قیمت برنج ایرانی موثر دانست و گفت: افزایش اخیر قیمت ارز که به گران شدن برنج‌های وارداتی انجامید نیز در افزایش تقاضا برای برنج ایرانی و بالا رفتن قیمت آن تاثیر داشت. با افزایش نرخ ارز قیمت برنج‌های خارجی ۱۰ هزار تومان تا ۱۵ هزار تومان بالا رفت.

وی افزود: با این حال حدود ۲۵ درصد کشت پارسال هنوز فروخته نشده و در انبارها مانده که البته این بخش متعلق به تاجران است نه کشاورزان.

رییس اتحادیه برنج‌فروشان شهر بابل پیش‌بینی کرد که در فصل برداشت برنج امسال قیمت‌ها مانند سال گذشته سرکوب نشود و توضیح داد: با این حال متاسفانه قیمت کشت برنج از ۴۰ میلیون تومان در هر هکتار در سال ۱۴۰۲ به ۵۰ میلیون تومان در سال جاری افزایش پیدا کرده است.

وی خاطرنشان کرد: قیمت مطلوب برنج‌کار برای هر کیلو برنج با وجود هزینه‌ای که باید برای کشت برنج خرج شود رقمی حدود ۱۲۰ هزار تومان در هر کیلو است، اما برای این قیمت تقاضایی وجود ندارد در نتیجه برنج‌کار مجبور است از سود خود کم کند تا بازار را از دست ندهد به نظر می‌رسد امسال برنج از برنج‌کار با قیمتی بین ۸۵ تا ۹۵ هزار تومان خریداری شود.

طاهری از وضعیت خوب ذخایر آبی خبر داد و گفت: امیدواریم تا پایان برداشت همین وضعیت برقرار باشد و مشکل تامین آب نداشته باشیم.

وی در نهایت برآورد کرد که محصول برنج امسال از شالیزارهای مازندران به بیش‌تر از یک میلیون تن برسد.

منبع: ایلنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1228858 برچسب‌ها قیمت کالا

دیگر خبرها

  • سقوط آزاد رمزارزها؛ افت ۱۸ درصدی قیمت بیت‌کوین در یک ماه
  • طلای جهانی سقوط کرد
  • افزایش ۵۳ درصدی خرید گندم در خوزستان ‌
  • قیمت جدید طلا امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / طلا سقوط کرد
  • افزایش ۳۳ درصدی خدمات پستی البرز در خرید و فروش اینترنتی
  • قیمت طلا و سکه امروز 11 اردیبهشت 1403
  • قیمت طلا به ۲۳۳۱ دلار رسید
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
  • افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب
  • علت افزایش قیمت برنج ایرانی مشخص شد