Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصطفی مصری‌پور، کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان در ارتباط با بازار ارز اظهار کرد: در یک ماهه اخیر اتفاقاتی در بازار ارز رخ داد که قیمت دلار از حدودا ۲۸ هزار و ۵۰۰ تا حدود ۳۱ هزار و ۷۰۰ در بازار آزاد رسید؛ فارغ از اینکه دلیل این نوسانات چه بود، اثر مستقیم آن بر بازار سکه و طلا کاملا مشهود بود و در مقاطعی شاهد افزایش قیمت سکه به بالای ۱۵ میلیون تومان بودیم؛ این در حالی است که سقف تاریخی سکه در سال ۹۹، کمی بالاتر از ۱۶ میلیون تومان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این اتفاق، هیجانی را به بازار منتقل کرد و رفتار بازارهایی مثل طلا در شرایط تورمی این گونه است که یک بار سکه یا ربع سکه افزایش قیمتی را به صورت ذاتی ناشی از افزایش قیمت جهانی و قیمت دلار تجربه می‌کنند و با رشد قیمت‌ها مجددا یک هیجانی ایجاد می‌شود و افرادی که سعی می‌کنند از روند جا نمانند، رو به تقاضای بیشتر می‌آروند و دیدیم که قبلا در این شرایط حباب سکه به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هم رسید.

مصری‌پور افزود: دلیل این اتفاقات این است که مردمی که اکثرا انگیزه سفته‌بازی و حفظ ارزش سرمایه خود را دارند، به بازار فیزیکی طلا هجوم می‌آروند؛ اما چرا در سطح دنیا این اتفاقات رخ نمی‌دهد و مثلا در کشورهای با اقتصاد بزرگ، یک کالای فیزیکی به یک کالای سرمایه‌ای تبدیل نمی‌شود، ولی این اتفاق در ایران با هر موج تورمی به شدت رخ می‌دهد؟

کارشناس مسائل اقتصادی توضیح داد: دلیلش این است که در ایران ابزارهای نوین مالی وجود ندارد و مردم هم با این ابزارهای نوین آشنایی ندارند؛ مثلا در بازار خودرو می‌بینیم که قیمت‌ها از قیمت تمام شده خودروسازها خیلی فاصله می‌گیرد، در بازار مسکن قیمت‌ها در شهرهای بزرگ ما با شهرهای بزرگ اروپایی برابری می‌کند و در بازار سکه هم که حباب‌هاکاملا مشهود است.

وی تصریح  کرد: متداول شدن ابزارهای نوین مالی می‌تواند حباب‌ها را در سایر بازارها از بین ببرد؛ برای مثال ما در بازار سرمایه خودمان، صندوق‌های پشتیبانی طلا را داریم که سرمایه جذب شده از پس‌اندازهای خرد و کلان توسط متخصصان بازار طلا در سکه، شمش یا اوراق گواهی سپرده شمش طلا سرمایه‌گذاری می‌شود؛ در مقطعی که تشخیص می‌دهند بازار حبابی است اقدام به فروش می‌کنند و در مقطعی که نشانی از رشد بازار وجود دارد، خرید انجام می‌دهند.

مصری‌پور خاطرنشان کرد: بنابراین با این سرمایه‌ای که این صندوق‌ها در دست دارند، تحت نظارت سازمان بورس و بانک مرکزی، اقدام به سرمایه‌گذاری می‌کنند؛ در حال حاضر چند صندوق شاخص طلایی در بازار سرمایه داریم که باتوجه به موج جدید تقاضا در بازار سکه، سرمایه‌های خوبی جذب کردند.

کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به نفع وجود این ابزارها گفت: یک نفع برای خود سرمایه‌گذار است، چون سرمایه‌گذار به هر دلیلی می‌خواد در بازار طلا سرمایه‌گذاری کند ممکن است پولی که در اختیار دارد به اندازه یک سکه یا ربع سکه هم نرسد؛ از طرف دیگر اعتماد هم نمی‌تواند بکند، چون هیچ بازار متمرکز طلایی در کشور وجود ندارد، چون یا باید به طلا فروشی یا صرافی مراجعه کند و عموما هم دیدیم قیمت‌ها متفاوت است.

وی ادامه داد: زمانی هم که بازار داغ می‌شود فاصله بین قیمت خرید سکه از طرف طلافروش و قیمت فروش آن، همینطور زیاد می‌شود و ریسک فعالیت در بازار طلا زیاد می‌شود؛ البته بحث تبادلات بانکی و فعالیت‌های ساتنا هم وجود دارد و فردی که سرمایه کلان دارد نمی‌تواند پول را جابجا کند و باتوجه به محدودیت ۲۰۰ میلیونی، نمی‌تواند در روز یک حجم زیادی خرید کند.

مصری‌پور عنوان کرد: با ابزارهایی مثل صندوق‌های طلا می‌توانیم حجم‌های بالایی را در قیمت‌های ذاتی خرید و کارمزد بسیار کمی هم پرداخت کنیم؛ از طرف دیگر لازم نیست حجم زیادی از سکه یا شمش را در خانه خود نگهداری کنیم که ریسک سرقت آن هم وجود دارد؛ اما روی حساب کارگزاری خود می‌توانید میلیاردها تومان صندوق طلا خریده باشید، در صورتی که نه قیمت‌ها دستکاری و نه ریسک حبابی شدن به بازار داده می‌شود و اقتصاد هم دچار تلاطم و جهش نمی‌شود.

کارشناس مسائل اقتصادی اظهار کرد: اتفاق خوبی که در یکی دو هفته اخیر رخ داد پذیرش گواهی سپرده شمش بود که این هم در بازار شمش و سرمایه‌های سنگینی که در آن بازار وجود دارد، این امکان را می‌دهد که هر میزانی که نیاز دارید، شمش خرید کنید و اگر حتی لازم به تحویل شمش باشد، می‌توانید با مراجعه به بانک ملت، آن را دریافت کنید و مشکلی هم برای شما ایجاد نمی‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در شرایط تورمی شاید خیلی‌ها از نظر اخلاقی دوست ندارند در بازار ارز فعالیت کنند، بنابراین بهتر است که وارد بازار صندوق‌های طلا شوند.

انتهای پیام/۶۳۱۲۸/ج/

منبع: فارس

کلیدواژه: سکه طلا ارز بازار سرمایه صندوق طلا بازار ارز کارشناس مسائل اقتصادی ابزارهای نوین صندوق ها مصری پور قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۹۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه اقتصادی مبتنی بر نوآوری؛ لازمه اقتصاد چین

بررسی رسمی نشان داد فعالیت کارخانه‌های چین در ماه آوریل با سرعت کم‌تری گسترش یافته است که نشان از دست دادن شتاب برای بخش گسترده در آغاز ۳ ماهه دوم است.

به گزارش ایسنا، دفتر ملی آمار چین شاخص مدیران خرید تولیدی را از ۵۰.۸ در ماه مارس به ۵۰.۴ در آوریل کاهش داد. این داده‌ها بر چالش‌های پیش روی سیاست‌گذاران تاکید می‌کند. داده‌های شاخص مدیران خرید نشان داد که سفارش‌های صادراتی جدید با سرعت بسیار کمتری رشد کردند، در حالی که اشتغال همچنان رو به کاهش بود.

سرمایه‌گذاران انتظار دارند مقامات چینی محرک‌های بیشتری را برای حمایت از اقتصاد ارائه کنند. با توجه به اینکه فدرال‌رزرو ایالات‌متحده و سایر اقتصادهای توسعه یافته عجله‌ای برای کاهش نرخ بهره ندارند، چین ممکن است با دوره طولانی‌تری از تقاضای خارجی ضعیف مواجه شود.

مقامات در سال جاری بر نیاز به توسعه اقتصادی مبتنی بر نوآوری در بخش‌های پیشرفته تاکید کردند. با این حال، تحلیلگران اظهار کردند که مشکل اصلی این کشور حول رکود طولانی مدت املاک و بدهی‌های دولت محلی است که اعتماد خانوارها و سرمایه‌گذاران را نسبت به چشم‌انداز اقتصادی کاهش داده است.

در حالی که رشد اقتصادی قوی‌تر از حد انتظار در سه ماهه اول انگیزه خوشایندی برای بقیه سال ایجاد کرد، ضعف در زمینه‌های کلیدی مانند خرده فروشی در ماه مارس، سود صنعتی و سرمایه‌گذاری دارایی بر چالش چین در ایجاد احیای گسترده تقاضا تاکید می‌کند.

بر اساس گزارش رویترز، چین هدف رشد تولید ناخالص داخلی حدود پنج درصد را برای سال ۲۰۲۴ تعیین کرده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • زمینه جذب تسهیلات از بازار سرمایه باید فراهم شود
  • بازار سرمایه یکی از مصادیق دقیق مشارکت مردم در اقتصاد است
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • سرمایه‌گذاران بخش خصوصی مورد حمایت مدیریت استان قم هستند
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • رایزنی با سرمایه‌گذاران برای فعالیت در لرستان
  • توسعه اقتصادی مبتنی بر نوآوری؛ لازمه اقتصاد چین
  • روند نزولی قیمت دلار شروع شده است
  • ظرفیت‌های صادراتی سیستان و بلوچستان کانون توجه سرمایه گذاران